КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
gov.ua
державні сайти України
 

Без черг, якісно і вчасно!

Дата: 19.11.2020 08:14
Кількість переглядів: 865

Фото без описуФото без описуФото без опису

Місце, де народжуються послуги. 

Саме так характеризують ЦНАПи в колах місцевого самоврядування. Саме вони є генераторами головної ідеї децентралізації - наближення адміністративних послуг до людей. І ті громади, котрі першочерговим своїм завданням поставили створення ЦНАПу, одразу довели людям, що їх адміністративні потреби - в пріоритеті. Сьогодні, 19 листопада, виповнюється рік, як в Краснопільській ОТГ запрацював Центр надання адміністративних послуг. Його, без перебільшення, голова громади Катерина Романенко називає спільним дітищем Краснопільської сільської ради, ПрАТ «Зернопродукт» та Програми «U-LEAD з Європою». Це дійсно амбітний проєкт, який за прикладом закордонного досвіду за рік свого втілення в ОТГ уже встиг довести, що головним в діяльності місцевої влади є задоволення потреб своїх громадян. 

Цей рік діяльності показав жителям сіл громади абсолютно новий підхід в наданні адміністративних послуг: без черг під кабінетами чиновників, без витрат на поїздки до центру громади, якими лякали людей, без зайвих тяганин в оформленні документів. 

З часу відкриття Краснопільський ЦНАП уже надав близько 4 тисяч адміністративних послуг, маючи в переліку більше 138 їх різновидів. Обслуговуванням людей займаються три адміністратори та державний реєстратор. Адміністратори ЦНАП долучилися до роботи в ДАР (Державному аграрному реєстрі) та в програмі «Соціальна громада», котра спрямована на оформлення пільг, субсидій та соціальних виплат. Більше того, послуги в рамках «Соціальної громади» можна отримати не лише в центральному офісі Краснопільського ЦНАП, а й у Нараївці, де створено віддалене робоче місце, та у кожному старостаті громади. З розширенням територіальних меж Краснопільської ОТГ планується створення ще двох віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАП - в Михайлівці і Гранові та встановлення програми «Соціальна громада» в усіх трьох нових старостатах. В кожному із сіл на конкурсних засадах буде призначено фахівців з досвідом роботи. Невдовзі, після проходження спецперевірки, розпочне прийом громадян реєстратор речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Крім того, згідно окремих графіків в приміщенні ЦНАП прийом громадян здійснювали до ситуації з СОVID-карантином фахівці з безоплатної правової допомоги, Пенсійного фонду, підписано договір про надання послуг з Центром зайнятості. Тож з унормуванням санепідситуації прийом громадян цими фахівцями буде відновлено. 

Без черг, якісно і вчасно! Таким є головний принцип роботи Краснопільського ЦНАПу, тож нарікань на обслуговування тут немає. Оформлення паспортів громадян України (id карток), паспортів громадян України для виїзду за кордон, пакетів земельних документів тощо не займає зайвого часу у людей. Коли замовлені послуги уже в стадії готовності, клієнтам телефонують або надсилають СМС повідомлення про отримання документів. 

Приміщення ЦНАП - сучасне, комфортне та відповідає вимогам сьогодення в обслуговуванні громадян, в тому числі в рамках доступності для людей з інвалідністю. Відповідні роз‘яснення, консультації відвідувачі отримують на рецепції, до їх послуг - зразки документів, інформація з видів послуг на інформаційних стендах. Для зручності клієнтів встановлено платіжний термінал, є дитячий куточок та місця для очікування. 

Завдяки електронному документообігу та чіткому взаємозв‘язку зі старостатами система надання адмінпослуг в громаді працює злагоджено, ефективно та з користю для її жителів. Попереду - розширення мережі підрозділів ЦНАП, велика просвітницька робота з жителями сіл, котрі ввійшли до складу громади, щодо усіх тих можливостей у сфері адмінпослуг, які гарантує реформа децентралізації. І це - не перспектива. Це реально, це доступно уже сьогодні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора