КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua
державні сайти України
 

Вшанування пам'яті жертв голодомору та політичних репресій

Дата: 26.11.2020 13:32
Кількість переглядів: 654

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.

Тема голодомору 1932-1933рр. більше 50 років була забороненою. Тільки з кінця 1980-х правда про голодомор поступово відкривається і стає більш доступною для всіх бажаючих дивитися в очі власної історії. В Україні й нині живуть десятки тисяч людей, котрі зберігають пам’ять про жахливі події голодомору й можуть донести унікальні свідчення до нинішнього та прийдешніх поколінь.

     Щорічно четвертої суботи листопада українці вшановують пам’ять про жертв голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні.
   У цей день кожна громада приспускає Державний Прапор і хвилиною мовчання вшановує пам’ять про загиблих. Покладанням квітів до хрестів, пам’ятних знаків жертвам голодоморів, жителі громади таким чином згадують своїх рідних та близьких, які загинули в ті страшні роки.
     Вклонилися доземна та поклали квіти до пам’ятника жертв Голодомору і в Краснопільській територіальній громаді. Голова громади Катерина Миколаївна Романенко та представники
закладів культури. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про мільйони невинно втрачених життів.

   У зв’язку із карантином усі масові заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів скасовані. У суботу, 28 листопада, протягом дня кожен може принести квіти та лампадки до пам’ятника жертвам Голодомору, також запалити в цей день свічку Пам’яті за жертвами голодних репресій. Дякуємо за розуміння.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора