КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
gov.ua
державні сайти України
 

Серед пріоритетів - дороги!

Дата: 12.03.2021 08:42
Кількість переглядів: 1387

Серед пріоритетів - дороги!

Сьогодні відбулося засідання 6 позачергової сесії Краснопільської сільської ради, порядок денний якої стосувався виключно дорожніх питань. 
Депутати прийняли рішення щодо визначення пріоритетних вулиць та доріг для внесення їх до переліку тих, які Краснопільська сільська рада подасть на розгляд комісії з питань відбору об‘єктів комунальної власності у сфері дорожнього господарства, створеній при Вінницькій обласній державній адміністрації. 
Обов‘язковими умовами участі у конкурсному відборі об‘єктів, як зазначила голова територіальної громади Катерина Романенко, є наявність розробленої (скоригованої) та відповідно затвердженої проектно-кошторисної документації і експертного звіту. Ще однією обов‘язковою умовою участі є співфінансування робіт місцевим бюджетом або іншими не забороненими законодавством джерелами у розмірі, не менше 15% від вартості проекту. 
Тож, виходячи із вимог розпорядження Вінницької обласної державної адміністрації «Про затвердження Порядку відбору об‘єктів вулично-дорожньої мережі населених пунктів для фінансування забезпечення виконання робіт за рахунок субвенції, що спрямовується в сферу дорожнього господарства», було прийнято рішення про включення до переліку пріоритетних вулиць і доріг, що потребують відновлення на території Краснопільської сільської ради, наступні об’єкти. 
Для поточного ремонту: 
автомобільну дорогу Гайсин - Гранів - Нараївка (вул. Григорія Парна);

автомобільну дорогу М-12 - Михайлівка на ділянці в межах с. Михайлівка. 
Ці ділянки підпорядковані Службі автомобільних доріг, вона й буде виконувати їх поточні ремонти. Сума співфінансування з бюджету сільської ради на ці об‘єкти складатиме 800 тисяч гривень. 

Дорога с. Тишківка - с. Митків в напрямку Тишківського монастиря (окремими ділянками) та 
під‘їзна дорога до Тополівки (зі сторони Кивачівки), котрі мають біло-щебеневе покриття, теж потребують поточного ремонту. Співфінансування робіт зі Службою автомобільних доріг візьмуть на себе місцеві аграрії. 
Проголосували депутати й за подання на конкурс пакету документів щодо будівництва дороги місцевого значення на відрізку Р-54- Тополівка та затвердження оновленої  проектно-кошторисної документації . В разі перемоги в конкурсі, сільська рада бере на себе співфінансування в розмірі 25% від загальної вартості робіт. 
Передбачається, що це буде суттєва сума, в межах 3 млн грн. 

Крім того, в планах сільської ради - ремонт дороги місцевого значення Грузьке - Митків, роботи на якій планується здійснити за рахунок кооперування коштів місцевого бюджету та бізнесових структур, які господарюють на землях зазначених сіл. 

Виходячи із тих потреб, які плануються на дорожні роботи, наповнення бюджету - це завдання, яке було і залишається пріоритетним для сільської ради. Великі сподівання покладаються на соціальну відповідальність місцевого бізнесу. Адже людська довіра утверджується там, де є турбота про своїх орендодавців, їх добробут і підтримка місцевих громадських ініціатив.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора