КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua
державні сайти України
 

РОЛЬ ПРОБАЦІЇ В ГУМАНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ

Дата: 10.06.2021 11:44
Кількість переглядів: 872

РОЛЬ ПРОБАЦІЇ В ГУМАНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ

         З прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про пробацію» в Україні все частіше має місце популяризація альтернативних видів покарань, що не пов’язані з позбавленням волі, внаслідок чого усунуто перешкоди соціальної адаптації та ресоціалізації особистості, їх повернення в суспільство, оскільки в умовах ізоляції людина має великий ризик втратити соціальні зв’язки, бути піддана негативного впливу кола осіб серед засуджених та інше. Перевиховання засудженого в пробації обходиться державі у рази дешевше ніж утримання в місцях позбавлення волі, також для держави і перевага в тому, що засуджені до покарань без позбавлення волі можуть бути працевлаштовані та сплачувати податки у казну держави.

Функції пробації полягають у контролі за виконанням засудженими покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, проведення соціально виховної роботи, надання допомоги суб’єктам пробації у вирішенні ними проблем із залученням партнерських організацій та волонтерів пробації.   

При виконанні альтернативних видів покарань Україна дотримується рекомендацій європейських стандартів та слідує міжнародній практиці обміну досвіду з країнами де пробація зародилася набагато раніше.

З вище написаного можна зробити висновок, що пробація – це можливість шансу на виправлення без ізоляції від суспільства та виділяється гуманним ставленням до особи, що має проблеми з законом та направлена на досягнення мети в першу чергу виправлення аби «не повернутися назад у минуле». 

 

Начальник Гайсинського районного відділу

філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області

підполковник внутрішньої служби                                  Наталія Вдовиченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора