КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
gov.ua
державні сайти України
 

Спіть спокійно, наш дорогий наставник, ветеран, земляк... Вічна Вам пам‘ять!

Дата: 15.06.2021 17:01
Кількість переглядів: 956

Фото без опису

Сьогодні в с.Краснопілка попрощалися з учасником Другої світової війни Мартинюком Степаном Івановичем.Провести ветерана в останню путь зібралися жителі села, рідні та близькі.

Степан Іванович народився 14 серпня 1927 року в с.Краснопілка. До війни 13-літнім закінчив 7 класів. До війська був призваний 10 січня 1945 року, йому було всього 17. Вдома залишилася мати, яка ростила його одна.

Служити довелося у Владивостоці, був артилеристом, брав участь у боях з японцями. Після закінчення війни Степан Іванович продовжив строкову службу ще на 7 років. За відмінну військову службу був нагороджений Орденом «Вітчизняної війни», Орденом  «За мужність», Медаллю «За Перемогу над Японією».

Після повернення з строкової служби вивчився на пасічника, ним і працював у рідному колгоспі. Згодом пішов працювати на ферму, де багато років аж до виходу на пенсію і вже будучи на заслуженому відпочинку, доставляв корми для відгодівлі тварин. Трудовий стаж ветерана склав 58 років.

Степан Іванович мав роботящі руки, щире серце, був дуже добрим душею. Він знав, як допомогти людині і словом, і ділом, вмів вислухати, порадити, навчити.

Рано пішла з життя його дружина Олександра. Степан Іванович залишився удівцем, сам виховував двох дочок: Анну та Марію. Всьому давав лад сам. Любив порядок вдома і на роботі. Був відданий своїй родині.

Війни, важка праця, роки далися взнаки, підірвавши здоров’я ветерана. Згасла його життєва зірка...

Як і належить, Степана Івановича провели в останню путь з вйськовими почестями.

Краснопільська сільська рада висловлює щирі співчуття родині С.І. Мартинюка.

До організації поховання ветерана війни долучилися командир ВЧ 07/07 Гордієнко Анатолій Миколайович, Чорноволик Михайло Миколайович, військовий комісар Захарчук Олександр Євгенович, керівництво Районної організації ветеранів - Гоц Леонід Федорович та Мунтян Антон Стефанович, голова ветеранської організації Краснопільської територіальної громади-Кравчук Сергій Михайлович  за що їм щира вдячність.

Спіть спокійно, наш дорогий наставник, ветеран, земляк... Вічна Вам пам‘ять!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора