КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
gov.ua
державні сайти України
 

За сприяння Вінницької обласної служби зайнятості 20,9 тис. осіб знайшли роботу

Дата: 21.10.2021 08:17
Кількість переглядів: 1006

Фото без опису

За сприяння Вінницької обласної служби зайнятості 20,9 тис. осіб знайшли роботу

 

«Протягом 9 місяців 2021 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 88,1 тис. громадян, з них 51,7 мали статус безробітного. За цей період за сприяння служби зайнятості до продуктивної зайнятості вдалося повернути 20,9 тис. осіб, зокрема, кількість працевлаштованих безробітних зросла на 7,6% більше, ніж у січні-вересні 2020 року. Переважно роботодавцям були потрібні трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, підсобні робітники, водії автотранспортних засобів, робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, бухгалтери, продавці продовольчих товарів, кухарі, слюсарі-ремонтники, трактористи, продавці-консультанти, а також вантажники, прибиральниці, робітники фермерського господарства», - розповідає директорка Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Активна співпраця з роботодавцями була спрямована на підвищення рівня зайнятості населення області. Протягом 9-ти місяців поточного року 6,1 тис. роботодавців співпрацювали з обласною службою зайнятості. В базі даних обласної служби зайнятості було зареєстровано майже 26,0 тис. вакансій. Середній розмір заробітної плати у вакансіях - 7044 грн.

До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру було залучено 1,8 тис. осіб.

10 підприємств області, які вимушено зупинили виробництво, скористались допомогою по частковому безробіттю. Фінансову підтримку отримали 1,7 тис. працівників.

Станом на 01 жовтня 2021 року 291 особа працевлаштована з компенсацією роботодавцю фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

З початку року обласна служба зайнятості здійснювала професійне навчання на замовлення роботодавців. Протягом січня-вересня 2021 року за кошти Фонду загальнобовязкового державного соціального страхування на випадок безробіття отримали професію, перенавчились або підвищили свою кваліфікацію майже 4,7 тис. безробітних. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості становила 2,6 тис. осіб, що на 55,3% більше ніж у відповідному періоді 2020 року. Рівень працевлаштування безробітних після закінчення професійного навчання зріс з 91,9% до 93,2%. 

Неабияка увага сьогодні приділена дуальному навчанню. Так, на базі ЦПТО ДСЗ навчання за дуальною формою проходять 8 зареєстрованих безробітних.

Упродовж січня-вересня 2021 року видано 14 ваучерів на навчання для підтримання конкурентоспроможності осіб, які досягли віку 45+.

 

Довідково: Станом на 01 жовтня 2021 року у пошуку роботи в службі зайнятості перебувало 14,6 тис. безробітних громадян, з них 13,3 тис. отримували допомогу по безробіттю. Вакансій на цю дату було 2,2 тис. На одне робоче місце претендувало, у середньому, 6 безробітних. Середня заробітна плата у вакансіях склала 7345 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора