КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua
державні сайти України
 

Медицина була,є і буде в пріоритеті місцевої влади

Дата: 02.02.2022 09:41
Кількість переглядів: 597

Фото без опису

Медицина була,є і буде в пріоритеті місцевої влади

Саме тому одним із своїх головних завдань Краснопільська сільська рада ще на початку об‘єднання поставила створення власного медичного закладу первинного рівня. Тож 19 червня 2021 року КНП «ЦПМСД» Краснопільської сільської ради отримало ліцензію на здійснення медичної практики, а у вересні цього ж року було підписано договір з Національною службою здоров‘я України за цим видом послуг та ще один - на здійснення вакцинації від COVID-19.
В структуру Центру входять дві абулаторії  загальної практики сімейної медицини - Краснопільська і Гранівська та шість фельдшерських пунктів - в Кивачівці, Михайлівці, Нараївці, Миткові, Грузькому і Тополівці. 
Медичні послуги людям надають три сімейні лікарі та 17 осіб середнього медичного персоналу. Всього штат закладу складає 32 працівники. 
4454 пацієнти підписали декларації з нашими сімейними лікарями. З них 24 - це діти до 1 року; 684 - діти від 1 до 17 років, 1082 - люди похилого віку, старші 65 років. 
Матеріальна база медичних закладів - це головна відповідальність місцевої влади. Саме тому ми вивчили проблеми і потреби кожного з них та виробили чіткий план дій щодо ремонтів, закупівлі обладнання, благоустрою територій медичної мережі. 
Для цього залучили 2 353 728,98 гривень з бюджету громади для підтримки КНП ЦПМСД Краснопільської сільської ради. 824 002,93 гривень субвенції спрямували за медичні послуги, які надавали нашим людям, на медичні заклади Гайсинської ТГ, 208 975 гривень - на Теплицькі медичні комунальні заклади. Загальна сума, виділена на потреби медичної галузі громади з місцевого бюджету, складає 3 386 706,91 гривень і значно перевищує ту, котра надійшла в центр первинної допомоги з державного бюджету. 
 За програмою «Медичні гарантії» згідно укладеного з НСЗУ договору на надання первинної медичної допомоги Центр отримав 1 067 823,30 гривень.
За проведення вакцинації від СОVID-19 - 166 535,00 гривень.
 41 605,00 гривень - це благодійні надходження. 
Суттєво поліпшили матеріальну базу закладів. В Тополівському, Митківському, Кивачівському фельдшерських пунктах ремонти здійснили роком-два раніше; в Гранівській амбулаторії, Нараївському ФП - цьогоріч. Готуємо технічну документацію для Краснопільської амбулаторії. З настанням тепла розпочнемо реконструкцію і цього приміщення. 
Завдяки реалізації грантових проектів в Гранівській амбулаторії сьогодні тепло, немає запаху диму, перший поверх приміщення повністю відремонтовано та вмебльовано. Здійснено благоустрій прилеглої території та фасаду приміщення. Реконструкцію даху та фасаду здійснили і в Нараївському ФП. 
Всі заклади опалюються, мають все необхідне для невідкладної допомоги. 
Днями за кошти державної субвенції придбано спеціалізований автомобіль RENAULT DUSTER.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора