КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua
державні сайти України
 

35 питань порядку денного розглянули депутати Краснопільської сільської ради в ході 22 чергової сесії 8 скликання, яка відбулася 15 лютого.

Дата: 16.02.2022 13:33
Кількість переглядів: 639

Фото без опису

35 питань порядку денного розглянули депутати Краснопільської сільської ради в ході 22 чергової сесії 8 скликання, яка відбулася 15 лютого.

Сільський голова Катерина Романенко перед відкриттям сесії привітала усіх присутніх з святом Стрітення. З нагоди 33-Ї  річниці виведення військ з Афганістану запропонувала вшанувати пам‘ять земляків, котрі віддали своє життя, виконуючи військовий обов‘язок на території Афганістану, хвилиною мовчання:
Павла Короля з Тополівки, Олега Ткача з Кивачівки та Григорія Парно з Гранова. 

Депутати розглянули 35 питань порядку денного, більше половини з яких стосувалися сфери земельних відносин. 

З відповідним клопотанням депутати звернулися до Міністерства культури України щодо реорганізації закладів культури в Центр культурних послуг Краснопільської сільської ради. Мережа закладів залишається незмінною, а сільські клуби і будинки культури працюватимуть у статусі філій Центру культурних послуг зі штатною чисельністю, яка є на сьогодні. Це саме стосується і бібліотек: в громаді діятиме одна публічна бібліотека з філіями в селах. Ці зміни вступлять в силу після того, як з Мінкульту прийде відповідне на них погодження. 

В зв‘язку з необхідністю внесення технічних правок до Статуту комунального опорного закладу «Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ст.», рекомендованою під час позапланового аудиту школи Державною службою якості освіти, депутати проголосували за внесення правок до Статуту закладу та проведення відповідних реєстраційних дій. 

Було затверджено три профільні програми на 2022-2025 роки: 

Цільову Програму підготовки населення України до участі в русі національного спротиву;
Програму військово-патріотичного виховання, підготовки молоді до військової служби, популяризації та пропагування військової служби за контрактом в Збройних Силах України на території Краснопільської сільської територіальної громади на 2020-2025 роки;
Програму забезпечення мобілізаційної підготовки, мобілізації та оперативного реагування Краснопільської територіальної громади на 2020-2025 роки.

Депутати затвердили перелік пріоритетних ділянок автомобільних доріг місцевого значення для проведення у 2022 році ремонту в рамках реалізації Програми Президента «Велике будівництво». Це державні дороги, які проходять через території наших населених пунктів: відрізок вул. Жовтнева (2км), вул. Молодіжна (1км), Гайсин-Гранів-Нараївка (900м) - в межах с. Михайлівка; (200м) - в межах с. Гранів, відрізок білощебеневої дороги (1,2км) Гайсин-Гранів-Нараївка перед Нараївкою. До цього ж переліку депутати внесли автомобільну дорогу місцевого значення - центральну в с. Краснопілка. 

Затверджено річний звіт про виконання сільського бюджету Краснопільської сільської ради за 2021 рік, з якого інформувала начальник фінансового відділу С. Сіполя, та внесено зміни до бюджету ради на 2022 рік. 
(Детально з цими рішеннями можна ознайомитись на сайті Краснопільської сільської ради).

Для забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами Краснопільською сільською радою буде продовжено співробітництво з Гайсинською територіальною громадою, тож депутати проголосували за підписання відповідної угоди з інклюзивним центром м.Гайсин про надання цій категорії дітей відповідних послуг. 

Окрім того затверджено порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, розпорядником якої є Краснопільська сільська рада.

Внесено зміни до Статуту КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Крамнопільської сільської ради;

Затверджено структуру та штатний розпис КП «Водограй». 
За інформацією його директора Володимира Мельника, штатний розпис підприємства становитиме 33 штатні одиниці:
директор;
заступник директора;
головний бухгалтер;
бухгалтер;
водій автотранспортних засобів;
робітник з благоустрою (18 штатних одиниць);
тракторист (5 штатних одиниць);
електромонтер (2 штатних одиниці);
контролер водопровідного господарства (2 штатних одиниці);
слюсар-ремонтник. 
В ході обговорення цього питання депутати ставили чимало питань щодо діяльності комунальної служби в селах, вносили пропозиції з організації робіт з благоустрою, контролю за використанням води та оплатою комунальних послуг, організацією збору побутових відходів та поступового переходу до його сортування й переробки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора