КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
gov.ua
державні сайти України
 

Пам'ятаємо... Шануємо... Єднаємось у мирі..

Дата: 09.05.2022 09:52
Кількість переглядів: 870

Фото без описуФото без опису

Пам'ятаємо... Шануємо... Єднаємось у мирі...

Сьогодні, 8 травня - День пам‘яті і примирення повертає нас до тих історичних днів, коли українському народу у складі світової Антигітлерівської коаліції ціною величезних людських жертв вдалося звільнити світ від фашистської чуми. В цей день ми вшановуємо всіх, хто наближав перемогу над нацизмом та звільнення України від фашистської окупації. Ми сумуємо за кожним загиблим на фронтах Другої світової війни, за кожною жертвою, знищеною нацистською навалою.

Пам‘ять про них завжди житиме в наших серцях.

Час швидкоплинний і з кожним роком все більше і більше відходить в потойбіччя свідків Другої світової війни, тих визволителів, котрі власним подвигом наближали перемогу.

В нашій громаді залишилося всього тринадцять учасників бойових дій в роки Другої світової війни. Їм - наша шана і вдячність!

Ми цінуємо внесок в забезпечення миру на землі тих своїх земляків, котрі виконували військовий обов‘язок на території інших держав - в Афганістані, В’єтнамі, колишніх Чехословаччині та Югославії. Тож напередодні Дня пам‘яті і примирення відвідали кожного із 65 учасників бойових дій, які проживають в селах нашої громади. У заходах взяли участь працівники виконавчого комітету Краснопільської сільської ради, депутати сільської ради, керівники установ. До формування вітальних наборів долучилися представники місцевого бізнесу та аграрії. Свої вітання і подарунки визволителям у Другій світовій війні передав народний депутат України Микола Кучер.

У кожному селі громади відбулося покладання квітів до Меморіалів та пам‘ятників загиблим воїнам.

Пам‘ять про них завжди житиме в наших серцях і слугуватиме запорукою того, що мир в наших оселях, мир на наших землях є найціннішим, що маємо берегти, і більше ніколи не допускати нацистської наруги над своєю землею, над своїм народом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора