КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua
державні сайти України
 

Побудова взаємовідносин між громадами на принципах рівноправності, прозорості та взаємної вигоди

Дата: 01.02.2019 09:29
Кількість переглядів: 311

      На запрошення  сільського голови Краснопільської сільської ради Катерини Романенко  30 січня в сесійній залі адміністративного корпусу відбулася зустріч сільського голови, апарату виконавчого комітету, керівників установ та закладів Краснопільської об’єднаної громади з сільським головою, представниками органу місцевого самоврядування, керівниками установ та закладів Михайлівської сільської ради .

        Метою зустрічі було ознайомлення з першими досягненнями об’єднаної громади та обговорення подальших спільних кроків співпраці між громадами з реалізації  проектів, спрямованих на соціально-економічний  розвиток територій та підвищення якості надання послуг населенню. Гостей зацікавила пропозиція сільського голови Катерини Романенко про спільну участь  в обласному проекті розвитку громад  з метою відновлення вуличного освітлення у с. Михайлівка, адже на  міжмуніципальні проекти виділяються значно більші кошти. Прозвучали і інші цікаві пропозиції для сусідньої громади. Це сприятиме побудові взаємовідносин між громадами на принципах законності, добровільності, рівноправності, прозорості та відкритості, взаємної вигоди та відповідальності за результати співробітництва.

     Активну участь в обговоренні попереднього проекту перспективного плану формування територій громад  Вінницької області взяв запрошений директор відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Олег Левченко. Він  презентував  аргументи та розрахунки спроможності різних варіантів об’єднання для с. Михайлівки.  Переконливими перевагами є варіант об’єднання з Краснопільською громадою, яка на сьогодні уже має позитивні напрями розвитку і посідає 3 місце за показниками соціально-економічного розвитку за 2018 рік серед сільських ОТГ Вінницької області. Але вирішення своєї подальшої долі - за жителями  с. Михайлівки.

          Зустріч пройшла у формі цікавого діалогу у теплій та дружній атмосфері.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора