КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
gov.ua
державні сайти України
 

ДО УВАГИ СІЛЬГОСПВИРОБНИКІВ !!!

Дата: 02.10.2020 10:19
Кількість переглядів: 640

Фото без опису

ДО УВАГИ СІЛЬГОСПВИРОБНИКІВ !!!

Краснопільська об’єднана територіальна громада була відібрана для участі у другому етапі пілотного впровадження Державного аграрного реєстру (далі – Реєстр, ДАР).

Початок пілотного впровадження (друга хвиля) заплановано з 16 вересня 2020 року.

Активна фаза пілотного впровадження із залученням до процесу реєстрації аграріїв у ДАР операторів з числа працівників органів місцевого самоврядування пілотних громад триватиме до 14 жовтня і передбачатиме надання таких послуг:

- допомога аграріям з питань реєстрації в Реєстрі

- допомога власникам земельних ділянок у виявлені помилок в Земельному кадастрі і надання роз’яснень щодо процедури виправлення таких помилок допомога орендарям земельних ділянок з реєстрацією договорів оренди.

Пілотне впровадження здійснюватиметься Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства (далі – Мінекономіки) спільно з Всеукраїнською асоціацією громад (далі – ВАГ, Асоціація), за підтримки проекту Світового Банку та ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні.

Реєстрація в ДАР дозволить власникам земельних ділянок перевірити коректність даних, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їх виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю та, за необхідності, зареєструвати майнові права на землю. Послугами Реєстру можуть скористатися всі виробники сільськогосподарської продукції (фізичні і юридичні особи, малі, середні та великі).

Зосередження всієї інформації про сільгоспвиробників у єдиному Реєстрі дозволить Уряду ефективно відповідати на потреби аграріїв та цільовим чином спрямовувати програми підтримки фермерства.

Для органів місцевого самоврядування ДАР стане джерелом повної інформації про якість, тип і обсяг земель, які обробляються, та про аграріїв, що здійснюють свою діяльність на території громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора