КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
gov.ua
державні сайти України
 

«Бюджет прийнято - стабільна робота закладів соціальної сфери забезпечена!»

Дата: 24.12.2020 08:17
Кількість переглядів: 1286

«Бюджет прийнято - стабільна робота закладів соціальної сфери забезпечена!»
Саме ці слова очільниці Краснопільської територіальної громади Катерини Романенко стали головним гаслом для депутатів, котрі вчора, 22 грудня, зібралися на засідання 2 сесії Краснопільської сільської ради 8 скликання. Адже, за її словами, завдяки прийняттю рішення про бюджет, котре підтримали 15 депутатів із 21 присутнього, починаючи вже з нового 2021 року, всі заклади громади функціонуватимуть безперебійно та повноцінно.
Варто зауважити, що незважаючи на велику кількість надважливих бюджетних питань (24!) та скурпульозність народних обранців  до розгляду кожного з них, всі питання порядку денного були прийняті.
Стосовно найголовнішого – бюджету громади на 2021 рік, то він складає 61 839 123 грн. Профіцит за загальним фондом місцевого бюджету та дефіцит за спеціальним фондом місцевого складають  по 100 000 грн.
Витрати місцевого бюджету на реалізацію місцевих програм у 2021 році становлять 57 074 700 грн. У той же час обумовлено, що в загальному фонді бюджету сільської територіальної громади на 2021 рік, освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам складатиме 24 559 400 грн.
Ще одним важливим питанням, за словами заступника сільського голови Краснопільської територіальної громади Василя Івановича Вдовика, є Стратегія розвитку громади на 2021-2027 роки, яку майже одноголосно підтримали депутати. Стратегія, як зазначила Катерина Миколаївна, дуже цікава і розгорнута. Вона враховує всі побажання місцевих жителів щодо розвитку сіл громади, який водночас сприяв наповненню бюджету, проте це не догма, і її можна доповнювати та змінювати впродовж цих років. Головне – працювати та шукати шляхи задля всебічного розвитку усіх сіл Краснопільської ТГ.
Віднині штат сільської ради становитиме 41,5 одиниць, а її зарплатний фонд - трохи більше чотирьох мільйонів гривень на 2021 рік. Цей фонд в порівнянні з минулим роком, коли в штаті сільради працювало на десять осіб менше, залишився незмінним. 
Проголосували народні обранці і за створення комунальної установи «Центр фінансового обслуговування закладів освіти Краснопільської сільської ради». Ця установа міститиме у своєму штаті п’ять одиниць: директора, головного бухгалтера та трьох спеціалістів і надасть закладам освіти громади, в тому числі і дошкільним, повної фінансової, кадрової та управлінської автономії. Тобто, всі питання щодо постачання продуктів, ремонту приміщень, придбання дидактичного матеріалу та кадрового наповнення вирішуватимуться на місцях, за участі директорів цих закладів.
Окрім цього, на вчорашньому сесійному зібранні були прийняті рішення щодо низки земельних питань. А також обговорено питання щодо визначення об’єктів громадських робіт для виконання адмінстягнень та відбування кримінального покарання порушниками. Тут, як слушно зауважили депутати, варто додати до переліку громадські вбиральні, нічийні господарські двори, що заростають порослю, та придорожні смуги, котрі зазвичай нікому прибирати.
Звучала пропозиція і щодо вирішення питання з курсуванням ваговиків сільськими вулицями, які руйнують і саме дорожнє покриття, і фундаменти будинків, що розташовані, наприклад, на Журавлівці.
Михайлівчани надіслали депутатський запит з проханням передбачити кошти на ремонт доріг трьох вулиць у сумі 600 000 грн та очистки артезіанської свердловини, по вул. Жовтнева. Проте, оскільки ці звернення надійшли безпосередньо перед сесією і їх не встигли зареєструвати та розглянути на постійних комісіях, Катерина Миколаївна зазначила, що їх розгляд відбудеться вже на наступній, січневій сесії.
Отож, впродовж трохи більше трьох годин тривалості зібрання, жодне питання порядку денного не залишилося без розгляду та було підтримане депутатами. В такому підході до роботи депутатським корпусом Краснопільська ТГ однозначно матиме підгрунтя для реалізації тих пріоритетів, які визначені в кожному із сіл громади. Головне – співпраця та взаєморозуміння між тими, хто обрав для себе відповідальну місію – сприяти розвитку свого краю!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора