КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua
державні сайти України
 

Головне зараз - не керуватися слухами

Дата: 05.01.2021 19:20
Кількість переглядів: 2205

  Фото без опису

В Краснопільській територіальній громаді продовжується процес приведення у відповідність до чинного законодавства діяльності комунальних закладів та установ, структурних підрозділів сільської ради. Це закономірний процес, аби з одного боку, налагодити виробничі питання і забезпечити якісні послуги людям, з іншого - гарантувати соціальний захист та безпечні умови роботи працівникам. 
Багато питань виникло щодо функціонування пожежного підрозділу в Гранові. Із трьох працівників, які мали причетність до нього з часу створення, фактичними працівником виявився лише один - Л. Зятковський, котрий працює водієм в сільській раді. В. Панчук та А. Загородній працювали водіями в ФГ «Боднюк», звідки були звільнені 14.12. 2020 року. Як з‘ясувалося, жодного юридичного статусу не має й сам підрозділ, що й стало перешкодою в тому, аби працевлаштувати в його штат цих двох людей. Саме тому робоча група Краснопільської ТГ виїхала в Гранів для врегулювання всіх організаційних та юридичних питань. 
Але Гранів продовжує жити слухами та емоціями, тож другий день поспіль там нагнітається ситуація про начебто звільнення працівників. 
Зранку біля будинку культури зібралися люди, для того, щоб почути пояснення від місцевої влади. Проте почули їх від заступника сільського голови В.Вдовика та головного бухгалтера С. Сіполі лише ті, хто дійсно прийшов на зібрання, щоб почути. Але їм довелося перечекати, доки пройде шквал криків та емоцій, надуманих звинувачень та наклепів. Аж тоді В. Вдовику вдалося пояснити дійсний стан справ та бачення сільської ради, аби зарадити ситуації, штучно створеній В. Боднюком.
По завершенні зібрання в приміщенні старостату за участі депутатів сільської ради П. Загребельного, П. Кравець, О. Розвори, О. Чайнюка, О.Кравець, сільського старости В. Ярового, заступника сільського голови В. Вдовика, бухгалтера сільської ради С. Сіполі і працівників старостату відбулося обговорення ситуації. 
Тож про жодне закриття чи розформування пожежного підрозділу ніколи мова не стояла. Навпаки, на його утримання в бюджеті Краснопільської ТГ закладено 300 тис. грн. І за це голосували депутати на сесії. Але фінансувати цю структуру можна буде лише після її юридичної реєстрації, чим і займається зараз сільська рада. 
Тож цілком зрозуміло, що людей можна буде працевлаштувати лише тоді, коли буде створено КУ «Служба пожежної охорони» відповідно до чинного законодавства. На це знадобиться певний час. Тож щоб не залишити цих двох працівників без зарплати, їм запропоновано тимчасове працевлаштування в комунальній службі працівниками з благоустрою з подальшим працевлаштуванням в КУ «Служба пожежної охорони». В. Панчук та А. Загородній взяли час на обдумування пропозиції, зазначивши, що про своє рішення повідомлять завтра.
Учасники зібрання обговорили й робочі питання комунального підприємства. Його директор О. Басюк окреслив ті проблеми, які є на сьогоднішній день. Йшлося про відсутність належної матеріальної бази, чіткого планування роботи та кадрову проблему. За рекомендацією присутніх, комунальна служба має навести лад в реєстрі споживачів води, користувачів послуг з вивезення сміття з тим, щоб погасити всю заборгованість за ці види послуг, адже це не лише наповнить бюджет комунального підприємства, а й дисциплінуватиме тих людей, котрі не звикли регулярно платити за отримані послуги або взагалі уникають оплати. Обговорили й нагальні потреби - заготівлю посипної суміші для доріг, утеплення обладнання артсвердловин на випадок зниження температури, вирішення транспортних питань та заготівлі дров для закладів бюджетної сфери. 
Зараз непростий час для кожного села громади, адже за короткий час необхідно здійснити великий об‘єм організаційної роботи, аби юридично прийняти від районної ради об‘єкти комунальної власності у власність Краснопільської ТГ, проревізувати все майно, врегулювати всі кадрові питання. За словами С. Сіполі, кошти на утримання всіх закладів в бюджеті передбачені, але потрібно буде працювати всім, щоб ними розпоряджатись ефективно і в правовому руслі. 
Головне зараз - керуватися не слухами, не провокаціями, не намірами окремих груп дестабілізувати ситуацію в селі, а реальною інформацією, яка є доступною в першу чергу депутатам сільської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора