КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua
державні сайти України
 

Опалювальний сезон - не за горами

Дата: 04.10.2021 11:28
Кількість переглядів: 1154

Фото без описуФото без опису

Опалювальний сезон - не за горами

Саме тому ключовим питанням порядку денного засідання виконкому Краснопільської сільської ради, котре відбулося днями під головуванням заступника голови громади В.Вдовика, була готовність закладів бюджетної сфери до роботи в зимовий період. Про стан забезпечення паливом присутніх інформували начальник відділу освіти, молоді і спорту Н. Стрижавська, бухгалтер КНП « Центр первинної медичної допомоги» Т. Задорожна та старости сіл громади. 
Що стосується закладів освіти, які опалюються твердопаливними котлами, то потребу в дровах чи вугіллі повністю забезпечили Кивачівська, Михайлівська, Тополівська і Грузчанська школи. Така ж ситуація і з дитячими садочками цих сіл, окрім Михайлівського, який обігрівається газом, як і решта навчально-виховних закладів громади. 
Ситуація з незрозумілою тарифною політикою на газ в державі буде складати неабияку проблему для бюджету громади, якщо держава не прийме конкретного рішення щодо субсидіювання бюджетних закладів в оплаті за газ. Адже, за попередніми розрахунками, на кожну із трьох шкіл - Нараївську, Гранівську, Краснопільську - потреби на опалення складатимуть в межах півтора мільйона гривень. На дитячі садки - в Нараївці, Михайлівці - в межах 500-600 тис. грн, тоді як кошторисні призначення ,закладені в бюджеті згідно старих цін на газ,  в рази менші. 
Ми шукаємо вихід: поки що закуповуватимемо газ на ті суми, які передбачені в місцевому бюджеті. Далі, сподіваємось, держава підставить плече, адже ця проблема - не лише нашої громади. 
Аби мати резерв дров, наші комунальники продовжують заготовлювати їх власними силами на територіях, які потребують впорядкування. З досвіду минулих років переконуємося, що заготівлею потрібно починати займатися з весни, аби паливний матеріал висихав, а відтак не знижував тепловіддачі та ефективності роботи котлів. 
Краснопільська сільська рада дякує всім, хто долучається до забезпечення медичних закладів, шкіл, садочків дровами на благодійних засадах, адже кожна залучена гривня для нашого бюджету важлива.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора