КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
gov.ua
державні сайти України
 

1 грудня на засіданні виконавчого комітету Краснопільської сільської ради

Дата: 03.12.2021 15:18
Кількість переглядів: 807

1 грудня на засіданні виконавчого комітету Краснопільської сільської ради було заслухано звіт керівника КНП «ЦПМСД» Краснопільської сільської ради Валентини Іванівни Гуменної.
З основного, Валентина Іванівна повідомила, що заклад працює в штатному режимі. Ліцензію КНП отримало в червні 2021 року, а в серпні вже був заключений договір із Національною службою охорони здоров’я (НСЗУ), а це означає, що за такий короткий проміжок часу заклад зміг здійснити всі необхідні процедури та вийти на рівень, який дозволив повноцінно надавати медичні послуги жителям громади. Всього лікарями «первинки» вже укладено 4 413 декларації з пацієнтами.
Щодо стану вакцинації, то на пунктах щеплення вакциновано 3 226 осіб, з них 1722 – двома дозами. 
Валентина Іванівна зазначила, що заклад отримав кошти державного бюджету на придбання легкового автомобіля, процедура купівлі якого вже розпочалася. 
Керівник додатково повідомила, що НСЗУ визначила обов’язковою умовою для діяльності закладів первинної медицини наявність у штаті фахівця із сурдоперекладу. Але питання вже вирішено.   
Катерина Романенко подякувала Валентині Гуменній та працівникам закладу за плідну роботу та зазначила, що за підсумковими даними Департаменту охорони здоров’я, Краснопільський заклад первинної медицини входить до десятка кращих щодо здійснення заходів із протидії COVID-19, за темпами вакцинації - громада 6 в області. За її словами, фінансування медичної галузі в громаді сьогодні є пріоритетом. На «первинку», задля створення комфортних умов для працівників та пацієнтів закладу, забезпечення якості медичних послуг додатково виділено 2,5 млн гривень з місцевого бюджету.
Голова громади вела мову і про проблеми. Першою є здорожчання вартості послуг на ремонтні роботи. З моменту розроблення документації на їх проведення та затвердження кошторису відбувся значний скачок цін, громада вимушена укладати додаткові угоди та дофінансовувати ремонт до уже передбачених коштів. 
Ще однією проблемою є діяльність ФАПів. ФАП - це заклад, про який «забули» на рівні держави. Медичний персонал, який там працює, фактично є на передовій боротьби з хворобами до моменту прибуття лікаря. Законодавчо не визначені процедури забезпечення сільських ФАПів необхідним обладнанням, адже в протоколах оснащення йдеться лише про забезпечення лікаря. Саме тому, розуміючи проблеми працівників ФАПів, сільська рада бере на себе їх вирішення задля того, щоб жителі громади мали рівний доступ до медичних послуг. 
Ще одна проблема - це відсутність кандидатури на вакантну посаду лікаря. Ще одна одиниця лікаря значно полегшила би роботу наявного медичному персоналу та сприяла би оперативності надання медичних послуг жителям громади. Йшлося і про стан приміщень медзакладів, якість їх утримання та експлуатації. Катерина Романенко рекомендувала керівнику КНП звернути увагу на забезпечення працівників господарської групи підприємства інструментами та наголосила на чіткому та ефективному  контролі відповідальних осібмедичного за ходом ремонтних робіт. 
Ремонтні роботи вже завершені в Тополівському, Митківському, Кивачівському та Нараївському ФАПах, завершуються в Гранівській амбулаторії, на черзі - заклади в Краснопілці та Михайлівці.
За результатами обговорення, Катерина Романенко запропонувала інформацію керівника КНП «ЦПМСД» Краснопільської сільської ради Валентини Гуменної взяти до відома з усіма пропозиціями та рекомендаціями. Члени виконкому підтримали це рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора