КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
gov.ua
державні сайти України
 

1 грудня 2021 року відбулося засідання виконавчого комітету Краснопільської сільської

Дата: 03.12.2021 15:14
Кількість переглядів: 800

Фото без опису

1 грудня 2021 року відбулося засідання виконавчого комітету Краснопільської сільської ради, до порядку денного якого ввійшли питання:
- затвердження поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води КП «Водограй»; 
- надання дозволу на встановлення пам’ятного знаку на єврейському кладовищі  в с.Гранів;
- питання щодо стану зелених насаджень;
- питання щодо присвоєння поштових адрес;
- блок питань, що стосуються захисту прав дітей;
- про заслуховування звіту керівника КНП «ЦПМСД» Краснопільської сільської ради;
- різне.
З першого питанню інформував директор КП «Водограй» В. Мельник, який зазначив, що нормативи розроблені відповідно до чинного законодавства та вже узгоджені із Басейновим управлінням річки Південний Буг і управлінням розвитку територій та інфраструктури Вінницької ОДА. Після ознайомлення із розробленими документами та проектом рішення виконавчого комітету члени виконкому одноголосно затвердили запропоновані нормативи.

Щодо питання встановлення пам’ятного знаку інформувала секретар виконкому Марія Дерманська. До виконавчого комітету звернулася єврейська община з проханням надати дозвіл на встановлення пам’ятного знаку на території єврейського кладовища за власний кошт. Община надала ескіз пам’ятного знаку та зазначила точні координати його бажаного розміщення. Члени виконкому підтримали надання дозволу заявникам. 
Наступним блоком питань були питання, винесені на розгляд службою у справах дітей Краснопільської сільської ради. Про них інформувала начальник служби – Ірина Воскресенська. 
Виконавчий комітет підтримав внесення змін до складу комісії з питань захисту прав дітей. Підставою стали кадрові зміни. Також надано дозвіл неповнолітній на придбання житла та після обговорення і вивчення документів підтримано рішення про надання статусу постраждалих від воєнних дій і збройних конфліктів дітям внутрішньо переміщених осіб.
Про створення Міждисциплінарної команди у Краснопільській територіальній громаді також доповідала Ірина Воскресенська. Ця команда має посадовий, а не персональний склад. Що це означає? У разі виникнення складних життєвих обставин у дитини, команда створюється на території конкретного села (староста, представник школи, мед.закладу і ін.), вивчає проблему, розробляє індивідуальний план виходу та допомагає особам вийти із  складної життєвої ситуації. Такий інститут є новим у сфері захисту прав дітей, тому члени виконавчого комітету задавали уточнюючі запитання і у підсумку підтримали рішення про створення Міждисциплінарної команди.
Упорядкування поштових адрес є одним із рутинних питань діяльності виконавчого комітету, члени виконкому розглянули заяви громадян та, враховуючи дійсно об’єктивні підстави для звернення,  присвоїли бажані адреси.
Щодо питання затвердження актів на обстеження стану зелених насаджень та їх видалення, виконавчий комітет заяви громадян вирішив направити на додаткове вивчення з вивченням ситуації на місцях. Адже вирізка дерев не має порушувати екосистему та створювати загрози зсувів чи розмивання берегів.
Про діяльність «первинки» проінформувала керівник центру Валентина Гуменна. Про звіт керівника щодо стану справ в медичній галузі громади буде додаткова інформація.
Після прийняття рішень з основних питань голова громади запропонувала обговорити підготовку до Міжнародного дня людей з інвалідністю, котрий відзначається 3 грудня.      Катерина Романенко нагадала, що відвідування таких осіб має відбуватися з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора