КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua
державні сайти України
 

В Україні сьогодні-День пам'яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 19.02.2022 20:13
Кількість переглядів: 1127

Фото без описуФото без опису

В Україні сьогодні - День пам‘яті Героїв Небесної Сотні.

Вісім років тому світ став очевидцем переломних подій в в нашій державі. Згодом їх назвуть Революцією Гідності. Саме ці події дали можливість Україні стати незалежною, демократичною і відкритою всьому світу. 
Гіркою ціною ми оплатили своє європейське майбутнє. Саме в ці дні, вісім років тому, протистояння між українським народом і тодішнім режимом кремлівських посіпак сягнуло свого піку: 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Саме цього дня відбулося прощання з загиблими, яких в жалобних промовах назвали Небесною Сотнею. Під час прощання з ними лунала жалобна пісня «Плине кача…», яка стала українським народним реквіємом. 
Небесна Сотня стала для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом для наших нинішніх воїнів, котрі захищають територіальну цілісність України на  сході, утверджуючи наше право на вільне життя. 
Історія знову ставить нашу країну перед вибором війни і миру. І знову в ці лютневі дні! Ми мусимо вистояти заради пам‘яті тих білих журавликів Небесної Сотні, котрі ніколи вже не зможуть сіяти хліб, будувати дороги, будинки, писати пісні і вірші, ростити своїх дітей! 
Ми маємо продовжити їх велике прагнення бути вільними і будувати в своїй країні потужну європейську державу. 
Ми не маємо зважати на будь-які спроби розколоти нас зсередини, розсварити через чиїсь амбіції, тому що саме цього чекають наші зовнішні вороги. У нас дуже багато планів і задумів. Нам є навколо чого єднатися, тому що - це наша земля, і ми маємо зробити все, щоб вона на віки залишилась землею наших дітей, онуків, правнуків. 
Пам‘ятаймо тих, кому ми завдячуємо свободою. Велика їм шана, вдячність за подвиг і вічна пам‘ять…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора