КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
gov.ua
державні сайти України
 

Єднаймося у праці, пісні й слові!

Дата: 30.08.2021 08:41
Кількість переглядів: 474

Єднаймося у праці, пісні й слові!

Свій День села відзначила Михайлівська родина в колі жителів громади та своїх сусідів-представників старостатів, котрі вітали михайлівчан добрим словом, гарною піснею і хлібом-сіллю. До присутніх з найкращими побажаннями добра, миру і достатку звернулася голова Краснопільської територіальної громади Катерина Романенко. Серед почесних гостей свята був і народний депутат України Микола Кучер. Саме завдяки йому михайлівська дітвора отримала можливість навчатися в супер-сучасній школі, котра мала 28-річний досвід довгобуду. Три роки поспіль він переймався тим, аби заклад отримав належне фінансування і був 100% забезпечений всім для навчально-виховного процесу. Тому, звертаючись до михайлівчан та гостей свята, Микола Іванович закликав людей до злагоди та реальної оцінки всіх тих змін, які крок за кроком відбуваються в громаді, до згуртованості, до вболівання за своє село. 
Вітали михайлівчан і представники головних інвесторів села - директор Гайсинського виробничого підрозділу ПрАТ «Зернопродукт МХП» Сергій Цимбалюк та адміністратор з прийому орендодавців ТОВ ПК «Зоря Поділля» Валентина Кирилюк. 
Звернувся до земляків і вихідець з села Григорій Іванов, чиє ім‘я добре відоме в бізнесових колах аграріїв. 
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам‘ять свого односельчанина Олександра Мельника, котрий загинув, захищаючи східні рубежі держави, та всіх борців за незалежність, які на вівтар свободи своєї держави поклали власні життя. 
Михайлівка - село довгожителів. Тож найщиріші вітання отримали 97-річна Мотрона Ковальчук, 95-річна Марія Богач, 90-річні Ніна Погородня і Лідія Сироватка. 
Подарунки і вітальні слова отримали і наймолодші жителі села - Марія Зелінська, Дмитро Діденко, Єфрем Підвашецький, Юрій Довженко, Ірина Барабаш, Кіра Проценко, Еля Яременко, Матвій Гулько. 
Вдячність від громади за успіхи в навчанні звучали на адресу талановитих дітей -  Єви Кучеренко, Таїси Гнатенко і Валентина Савкуна. 
Як було не привітати тих, хто народився саме в цей святковий день? Тож найщиріші вітання звучали на адресу Аліни Горобець, Оксани Чорнобай, Євгенія Пустошилова, Ірини Колдашенко, Оксани Гуцал, Людмили Зелінської, Ігоря Метельного і Юлії Чабан. 
Але найщемнішою була мить, коли віншували родини-ювіляри. 50 років тому на рушник щастя стали Надія Степанівна та Василь Михайлович Ніщук; 55 років подружнього життя цьогоріч відзначають Любов Прокопівна і Микола Павлович Піти; 60 років родинного єднання відзначають Галина Тимофіївна та Іван Миколайович Черниш. А сімейний шлях Лідії Костянтинівни і Григорія Івановича Чуйнишиних єднає це шановане подружжя ось уже сім десятків років! Усім їм зала скандувала «Гірко!», а до вітань організатори свята додали всім винуватцям урочистостей пам‘ятні подарунки і квіти. 
Подякували в цей день і місцевим рукодільницям - Катерині Кучеренко, Галині Брагар і Наталії Дігтяр. Саме завдяки їх праці і таланту мають михайлівські аматори сцени такі вишиванки! 
Доки в залі продовжувались урочистості, на центральній площі села йшла підготовка до частувань. Навіть погода пішла назустріч людям, пославши михайлівчанам сонечко на зміну дощу. Тож і сільчан, і гостей щедро пригощали місцеві господині своїми смаколиками - голубцями, варениками, пампушками, пиріжками зі всілякими начинками, солодощами і, звісно, запашними короваями. 
Люди заскучали за такими заходами, тож ще довго спілкувалися за накритими наїдками столами, кружляли в танку та співали пісень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора