КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua
державні сайти України
 

Історію творять люди… А коли йдеться про історичну спадщину села, то її не можна уявити без народної пісні, художнього слова, осередку культури, народних талантів…

Дата: 09.11.2023 14:35
Кількість переглядів: 84

Фото без описуФото без опису

Фото без описуІсторію творять люди… А коли йдеться про історичну спадщину села, то її не можна уявити без народної пісні, художнього слова, осередку культури, народних талантів…

Сьогодні відбулася чергова історична подія для Краснопілки. Відкриттям меморіальних дошок жителі села вшанували пам‘ять двох своїх земляків - Никифора Тереньовича Громового та Михайла Артемовича Косенка.

У кожного з них - свій творчий шлях. Никифір Тереньович - це унікальна особистість, керівник драматичного колективу сільського будинку культури, на рахунку котрого десятки постановок п‘єс, в тому числі і власного авторства. Він, засновник музею історії села Краснопілка, залишив по собі неоціненну спадщину про життя, побут, родинні традиції багатьох поколінь краснопільчан. Адже без минулого немає майбутнього.

Михайло Артемович Косенко - ще одна особистість, котра прославила Краснопілку на творчій ниві не лише Гайсинщини, а й області. Засновник і керівник сільського хору, педагог, композитор, в душі котрого зародились десятки мелодій, котрі лягли в основу пісень, що склали репертуар як місцевих виконавців, так і тих, кого доля звела з автором на обласних та всеукраїнських підмостках.

Недарма кажуть, що музика вічна, як і вічними є творче слово, художні полотна, гончарство, вишивка…

Це все - наш український спадок, національні надбання, котрі творили, збирали, передавали з покоління в покоління наші предки. Цінуймо це все, шануймо і навчаймо збереженню цих безцінних скарбів своїх дітей, онуків, правнуків. За це кладуть голови наші захисники - за українське слово, за пісню, за вишитий матір‘ю рушник, за нашу з вами свободу на рідній землі. Щира шана нашим талановитим землякам! Щира вдячність і уклін нашим воїнам - за можливість ось так зустрічатись, спілкуватись, жити буденним життям. Цінуймо те, що маємо, бережімо те, що отримали у спадок, єднаймося в тому, щоб все це зберегти і примножити. Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора